6. toukokuuta 2007

Kohmelokebu ja ravintolanakki

Stna, että tekee kebua mieli nyt. Jotain rasvasta lihaa edes, Mirin safkatkin kävisi. Helpottais vähän, vaikkei mitään kraapea juuri olekaan päällä. Se on muuten aika jännää, miten ihminen automaatisoi itseään toistamaan tiettyjä mielikuvia/hyviä, niin kuin tämä krapularuokakin. Väitän, että ihan yhtä onnelliseksi ja "parantuneeksi" sitä tulisi, vaikka söisi ärtsoppaa tai hitto vie kissaa ja muita laatikkoruokia. Minä olen automatisoinut itseni huutamaan lihaisaa kebua ja pizzaa aina kun vähänkin on menny ylitse illan viimeisten hitaiden ja nyt yritän vieroittaa itseäni siitä. Ranskalaisilla olisi tähän varmasti jokin naseva sananparsi, mutta minä en keksi muuta kuin Mon Dieu!

Olen tätä joskus ennenkin valitellut, mutta on se aika surullista, että suomalaisista baareista ei saa ruokaa yöllä kuin muutamasta raflasta. Luulisi, että se parantaisi ravintolan imagoa jos vielä yhden aikaan yöllä saisi olusensa kyytipojaksi vähän wurstia tai fetapiirakkaa. Minä ainakin nappaisin mieluummin baarissa vähän pienemmän annoksen jotain murkinaa kuin ahtaisin itseni pizzalla klo 03.00 (jota toki olen tehnyt hyvinkin usein). Vähän samaan tyyliin kuin eteläisemmässä maailmassa. Hitto, Suomessa ei saa edes suolapähkinöitä ilmaiseksi, vaikka jokainen sen tietää, että jano suolaisesta kasvaa. Ravintoloitsijat tuntuvat varjelevan pähkinöitään kuin autoilijat etuoikeuksiaan.

Väitän, että jos ruokaa saisi halvalla baareista vältyttäsiin ehkä muutamalta kännikaatumiselta ja nakkikiskaväännöiltä paljon paremmin kuin kieltämällä happyhourmainostelun. Tunnetustihan yöllä syöty kebu kyllä parantaa ja selvittää oloa jahka pääsee kotiin. Syömällä baarissa tätä olotilaa voisi hieman aikaistaa. Mutta tämä edellyttää, että ateriat olisivat todella alhaisen hintaisia; tyyliin ranut maksaisi euron (missä on varmasti katetta sen kapitalismin saneleman 80 prosentin verran) tai nakki 50 senttiä.

Parempi kai kuitenkin mennä Mantulle ja hakata se naapurin villapipoinen nasse, jonka selkärepun teksti Fjällräven ärsyttää niin paljon, että nälän sekoittama pää käskee vain potkia. Näin teen.

Hemmetti, salaatti odottaa syöjäänsä. Täytynee siis hilpaista aterialle.

/T


...Meinasin melkein syödä eilen kerrarin ilman pihvejä. En kyllä muista miksi en näin tehnyt.

5 kommenttia:

Kreivi kirjoitti...

Kokeiles tätä.
Runsaasti voita pannulle ja anna ruskistua (itse käyttäisin kirkastettua voita+öljyä, mutta älä lähde sille linjalle). laita ensin sipulirenkaita ja valkosipulinkynsiä kuullottumaan. seuraavaksi laitat tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa pannulle. Lisää päälle oliiviöljyä ja mausta pippurilla ja suolalla ainakin. muuta maun mukaan. Lopuksi basilikanlehtiä siihen päälle koristeeksi ja mausteeksi. Ruoan nimi on muistaakseni ratatouille ja sen idea on kasviksia pannulla ja oliiviöljyssä jne.
Itse olen nämä kaikki joskus vielä hauduttanut itse tehdyssä tomaattikastikkeessa, mutta turha vaiva. Yhtä hyvin voi käyttää murskaa tai pyrettä.

Kasviksia voi käyttää miten tahansa pääruoka-aineena, mutta muista, että sun on pakko saada myös proteiinia jostain lihan korvikkeena.

Jussi-Pekka Hakkarainen kirjoitti...

Kun ihminen on ajanut itsensä tuohon tilaan, niin ei voi kun ihmetellä. Siispä sitä, ihmettelyä.

Kovat ovat pojan tavoitteet ja kunnioitettavat. Joskus, hyvin harvoin kylläkin, olen ajattelut ja jopa kokeillut samanlaista "vuorille pakoa" hedonismin houkutteista, mutta oikeastaan ja vain se onnistui vuosia sitten Englannissa ja silloinkin ympäristön pakosta. Londinium ei loppujen lopuksi todellakaan ole ruokakulttuuriltaan maailman mielenkiintoisin, poislukien maahanmuuttajien ja siirtomaiden keittiöt, jotka ovat jo eri poikaa.

Tuolloin, ne oli niitä BSE-aikoja ne, siirryin punaisen lihan kuluttamisesta soijan syöntiin. Suosittelen, et ainakaan menetä siinä mitään, mikäli vain jos periaatteet antavat periksi koskea moisen mössöön. Miltään se ei maistu ja vuoden kulutuksen jälkeen kroppa ja sisuskalut oli aika hyvässä kuosisssa - enää eivät tietenkään.

Auttoi myös se, että yliopiston lähellä oli sillion pakistaanien syöttölä, josta sai napata noutopöydästä ruuan painon mukanaa mitä herkullisemmin valmisttuja kasvisherkkuja. Njam!, mutta kun KULTTUURIPÄÄKAUPUNGISSA ei moisia vaihtoehtolafkoja ole, niin suosittelen proteiinin hankintaan nimenomaan soijaa.

Joten... Pata kattilaa soijaa.

- Jipsukka

Toriäijä kirjoitti...

Jeah, protskua tosiaankin tarvitaan, jotta kasvaa yhtä isoksi kuin Jyri Kjäll, ilman kitosaania. Soijaa ajattelin kokeilla ja sitten peruspapuja ja raejuustoa. Niillä alkuun.

Kyllähän tämä on tiettyä vuorille paon kaltaista itsensä testaamista. Olen ollut tässä vuosien saatossa hyvin huono pitämään itselleni lupaamiani asioita, joten kokeillaan nyt tällaisen julkisen valvonnan alla.

Kiitos Casey vinkistä, pitänee kokeilla joku kerta. Tänään jo kikkailin hieman sinne päin olevaa höttöä.

Kreivi kirjoitti...

Älä sit vittu kokeile muuten koskaan soijaknakei. Mua kusetettiin kerran ja meinas laatta lentää.

Nii ja kitosaani on muuten nesteensitoja. Auttaa pudottamaan painoa ennen punnitusta. Eli toisin sanoen tekee saman kuin kahvi ja olut, mutta ei niin mielekkäästi.

Koklaa kans lohipastaa kermakastikkeessa. Ohjetta varmaan löytyy INTTERNETIST! mulla on noihin aina ihan omat variaatiot, jotka on alkuperäistä huonompia.

Jussi-Pekka Hakkarainen kirjoitti...

Yhdyn Casey Rybackin kommenttiin soijanakkien ylivoimaisesta heikkoudesta. Pysy kaukana niistä.