5. toukokuuta 2007

Opeta minut olemaan ja selviänkö hengissä

HAH! Toriäijä on back.

Tällä kertaa linja muuttuu, ei siis enää kärinää vaan jotain aivan muuta.

Kuten jotkut ehkä tietänevätkin on Toriäijä intohimoinen lihansyöjä, nam nam. Elämässä täytyy kuitenkin olla haasteita. Siksi olen mennä viikolla luvannut lopettaa lihansyönnin kuukaudeksi. Tämä kuukausi alkaa huomenna.

Lihalla tässä yhteydessä tarkoitetaan kaikkia lintuja ja nisäkkäitä. Kalaa saan syödä sekä maitotuotteita ja kananmunaa. Olen siis oktolaktovegojotain. Myönnän heinäluomailemani tässä kokeilussa kun en ryhdy vegaaniksi, mutta koittakaa uskoa, että jo aamuisen leivän salamikerroksen poisjättäminen tuntuu erittäin pelottavalta.

Ajatus kasvissyönnistä jännittää muutenkin. Osaanko laittaa ruokaa ja keksinkö reseptejä mahdollisimman monipuolisesti vai tyydynkö vain hernemaissipaprikaan ja ranuihin? Missä vaiheessa ensimmäiset kiusaukset herkullisesta kebabista alkavat? Entä jos saan kutsun grillijuhliin pystynkö silloin jättämään wilhelmin kotiin? Kestääkö mielenterveys ja kuinka monta kyyneltä vierähtää alas torille? Ja onko minulla koko ajan nälkä vai saako vihreästäkin tarpeeksi masun täyttämiseen? Täytyykö minun huolehtia lihasta saatavien juttujen (ehkä rauta?) korvaamisesta jollain?

Yritän myös testata muutamien ravintoloiden ja grillien kasvisvaihtoehtoja, jottei homma menisi täysin himassa nyhjäämiseksi. Falafelia ainakin käyn syömässä, mutta Hesen kasviskiekko hieman pelottaa. Voikohan sellaista edes syödä? Pitänee ottaa kerrari ilman pihvejä. Osaisikohan joku sanoa saako tavalliselta kähygrilliltä kasvisvaihtoehtoja?

Tarkoitus olisi myös hieman seurata painoa ja käydä otattamassa veriarvot ja mahdollisesti kolesteroolin. Nämä toimenpiteet teen ensi viikon alussa, sillä nyt vapun jäljiltä elimistö on varmasti hyvin, hyvin sekaisin...

Tämän kokeilun päämääränä ei ole lopullinen siirtyminen kasvisruokaan, sillä isän sapuskat ja mummun lihapullat ovat vastustattomia. Mutta tällä hetkellä toivomus olisi, että kuukauden jälkeen uskaltaisin syödä useammin kasvisruokaa kuin kerran pari vuodessa.

Hitto, vähän jännittää.

Yritän raportoida teille mahdollisimman usein tunteistani ja syömistäni ruuista yms. asioista. En lupaa päivittäistä, mutta muutaman kerran viikossa.

Nyt menen syömään viimeisiä liha-annoksiani.

Tataa!

Ei kommentteja: